Tips för att rengöra bilklädsel

Bilklädsel är en av de svåraste delarna av bilen att rengöra. Detta beror på att naturligt slitage gör att smuts samlas på dem, eftersom de är tillverkade av tyg som lättare absorberar fläckar.

Därför har vi sammanställt denna lista med fem tips som hjälper dig att rengöra dina kläder mycket effektivare. På så sätt behöver du inte oroa dig för att din bil ska se smutsig och gammal ut på grund av att sätena, mattorna och klädseln är i dåligt skick. Tipsen hur du effektivt rengör bilklädseln kommer från iShine i Stockholm, en professionell städfirma.

Använd speciella rengöringsmedel

Ett av de bästa tipsen vi kan ge dig är att använda speciella rengöringsprodukter. Detta beror på att rengöringsmedel för stoppning är speciellt utformade för att avlägsna all smuts från fibrerna.

På så sätt tränger rengöringsmedlet in i fibrerna och avlägsnar all smuts som samlats i dem. Dessutom är många vanliga rengöringsmedel aggressiva mot tyget, varför specialprodukter bör användas.

Välj Skumtvätt

Skumtvätt är en teknik där endast tvålskum används för att rengöra textilier. Detta innebär att man inte behöver blöta tyget helt och hållet för att rengöra det, vilket minskar mängden vatten och vätskningen av möbelfibrerna.

En annan fördel med att använda skum för att tvätta din klädsel är att skummet torkar på mycket kortare tid. Därför behöver du inte oroa dig för att mattan ska vara våt i flera veckor. Skum har en mycket lägre vattenkoncentration än flytande tvätt.

Undvik överflödigt mycket vatten

Som vi redan har sagt bör du undvika att använda för mycket vatten, eftersom det kan skada tyget. När fibern behåller mycket vatten tenderar den att svälla, vilket ökar risken för rötning eller skador om den inte torkas, och det tar också mycket längre tid.

När du tvättar bilens inredning och klädsel bör du undvika att använda för mycket vatten. Det är bättre att använda produkter som endast producerar skum eller som inte behöver tvättas.

Låt textilierna torka ordentligt

Ett annat tips som du alltid bör ha i åtanke är att undvika att använda stoppningar och mattor innan de är helt torra. Som vi redan har berättat kan överflödig fukt leda till att textilier skadas och slits och till och med till att mögel uppstår.

Därför är det värt att ta hand om torkningsprocessen. Det är bäst att låta dem torka på egen hand i solen och på en ventilerad plats. Om du kan ta isär dem, gör det för att se till att de torkar ordentligt.

rengöra

Dammsug ordentligt

Slutligen är ett annat av de bästa tipsen vi kan ge dig att dammsuga dina plagg ordentligt. Om du dammsuger din klädsel ordentligt kan du vara säker på att du absorberar damm, smuts och smuts som i kombination med tvättmedel kan ge upphov till en otäck vätska som bildar slem och smuts.

När du väl börjat rengöra dina klädsel, mattor och stoppning kan du använda en dammsugare som har förmågan att absorbera vätskor för att rengöra klädseln. På så sätt fångas all smuts och all vätska som finns kvar i dem upp, så att de torkar mycket snabbare.

Läs även om hur du rengör dina bildäck i bloggen dekkpartner.

Klicka här för en annan artikel som går igenom det du behöver veta om bilar.

Hitta en annan blogg som du kan dra nytta av wickerlove.

Kika in bloggen sportbilcenter för att lära dig om bilbelysning.

Behöver du hjälp med städningen? besök flyttstadstockholm.

You may also like...