Historia och bakgrund av Lambo

1965-lamborghini-350-gtLambos historia och bakgrund går tillbaka till år 1963 när Ferruccio Lamborghini, grundaren och skaparen av bilföretaget Lamborghini, ville bygga en fabrik av lyxbilar som senare skulle bli en rival till Ferrari. Herr Lamborghini gjorde vad han kunde för att göra sitt drömprojekt till liv. Även under andra världskriget hade han massor av energi och mer än tillräckligt med beslutsamhet för att starta en traktorfabrik, vilket ledde till att han blev mycket rik på sin femtioårsdag. På grund av att Ferrucio var en rik man från början, var det lätt för honom att få igång sitt andra projekt, Lamborghini bilföretaget, utan några tvekan eller störningar.

Vid sextio års ålder var Lamborghini en mycket mäktig man som visste vad han ville. Men när han sa att han ville skapa en supersportbil för att konkurrera med Ferrari trodde alla att han tappade förståndet. Detta hindrade honom inte; faktiskt i maj 1963 hade han grundat Bil Furruccio Lamborghini, använde erfarenheten han fått från andra företag och anlitade andra för att hjälpa till med att bygga en v12-motor samt andra delar av bilen. Eftersom tiden var avsevärt kort fick teamet arbeta hårt tills den första, 350GTV, presenterades som redan var känt som ett mästerverk. År 1964 föddes 350 GT och senare 400 GT, den största skillnaden var att den byggdes med en större motor innehållande fyra liter samt den första växellådan, som designades och skapades internt av Lamborghini. När 400 Gt blev klar för offentligt köp såldes 273 enheter. Ett år senare introducerades coupéerna från Sant’Agata och de ökade snabbt i popularitet. Lamborghini och hans team presenterade verkligen ett stort antal nya modeller mellan oktober 1965 och juni 1966. Under 1973 Medan Lamborghini fortsatte att växa snabbt under de första 10 åren av produktion, drabbades företagets vinster hårt mycket plötsligt som ett resultat av 1973 över hela världen finansiell nedgång och oljekrisen. Efter att ha investerat långa, hårda år för att få sitt projekt att bli verklighet, bestämde sig herr Lamborghini 1974 för att sälja sitt företag till Georges-Henri Rossetti och Rene Leimer.

Som du kanske vet, eller kanske inte vet, bestämde sig Lamborghini för att utöka sina horisonter genom att skapa en produktlinje som blir tillgänglig för köp genom många on- och offline-varuhus. Några av märkesvarorna inkluderar 1526057027_1397789757kläder, varor, accessoarer, skor och även elektronik.

För 2014 års Lamborghini-modeller finns det för närvarande två modelllinjer där båda innehåller tvåsittande sportbilar i mitten av motorn. Även om det kan finnas en distinkt skillnad mellan motorerna och karosserna anses båda bilarna vara de bästa lyxsportbilarna 2014. Enligt de flesta konsumenters och bilexperters åsikter är det omöjligt för något bilföretag att stänga in Lamborghini mörkret!

Är du intresserad av nyheter inom teknik och energi? Kolla in upmag.se

You may also like...